8.000 persones participen a la 29a Festa Esplai

La celebració ha permès recaptar 12.000 euros i és la culminació de la campanya solidària #botaxlainfancia


Unes 8.000 persones, entre nens, familiars i monitors, van assistir ahir a la 29a Festa Esplai al Parc Nou del Prat de Llobregat. La celebració va ser el punt culminant de la campanya #botaxlainfancia, que la Fundació Catalana de l'Esplai (Fundesplai) va engegar el gener per reivindicar els drets i la igualtat d'oportunitats de tots els infants.

Els assistents van poder gaudir de més de 50 activitats, però l'estrella va consistir en 'botar' una pilota o saltar sobre llits elàstics per reivindicar la igualtat d'oportunitats. Cada bot suposava un euro destinat a la causa. Amb els d'ahir se n'han aconseguit 12.000.

La trobada també va servir per presentar la campanya estival de beques de l'entitat, 'Encerta l'Estiu- Un estiu per a tothom', que s'adreça només a famílies en les quals algun dels progenitors està en situació d'atur en el moment de fer la sol·licitud. Podeu veure el vídeo de la iniciativa aquí.

La Fundació Esplai ofereix més d'un miler d'alternatives de colònies, casals, campaments, rutes i camps de treball per a nens, joves i famílies, amb més de 60.000 places (un 2% més que el 2014).
 
En els cinc anys d'història de la campanya, l'entitat ha hagut de quadruplicar el número de beques atorgades.  L'any passat se'n van concedir 4.539, donant resposta a 878 famílies i 1.268 infants i joves provinents de 73 municipis.

Fundesplai fa una crida per a que tothom col·labori a través del web o trucant al 902 10 40 30.


Propostes de Fundesplai davant les eleccions municipals


Davant les eleccions municipals del 24 de maig, Fundesplai emplaça als partits polítics a fer de la infància "una prioritat en les polítiques dels nous ajuntaments" i demana a la ciutadania que "voti per aquelles candidatures que es comprometin amb els drets dels infants".

En aquest sentit, Fundesplai ha presentat un document amb tres grans propostes:  promoure una política local amb ulls d’infant; garantir l’equitat i la qualitat en l’educació i Suport i reconeixement als Centres d’Esplai. Aquestes tres propostes es desenvolupen en 14 mesures concretes que es poden consultar aquí.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article